Business coaching

Mikor érdemes business coach-hoz fordulni?

♦ szakmailag oké vagy, valami még sincs rendben

♦ idegesítenek az emberek, nehezen kezeled a konfliktusokat, problémákat

♦ elfolyik az idő, nem haladsz, úgy érzed egy mókuskerékben pörögsz

♦ nem találod a motivációd, belefáradtál a mindennapokba

♦ munkatársaiddal nem találod a közös hangot, nehéz motiválni magad vagy őket

♦ vezetői kinevezés előtt állsz és jól jönne egy kis vezetői kompetencia tuning

♦ prezentációs technikáidon szeretnél változtatni

♦ szeretnél egy jó beszéddel előállni a következő megbeszélésre, dolgozói tájékoztatóra

♦ a negatív hírek kommunikációját szeretnéd emberi hangon megoldani

♦ nagyon sikeres vagy, szárnyalsz és szeretnél két lábbal a földön járó ember maradni

Amikor rád vagy valamelyik kollégára igazak a fentiek valamelyike, biztosan érdemes esélyt adni a coachnignak.mi az a buborékszöveg

A további esetekben is változást lehet elérni a coachinggal:

♦ Frusztrált vagy és sokat aggódsz, félsz, vagy stresszelsz. Érzed, hogy valami változásra van szükséged, de nem tudom, hogy merre, mit is csinálj?

♦ A munkádnak élsz és még élvezed is. Ekkor biztos kell egy külső szem, aki felébreszt. Nap 10-12 órát dolgozol és ez a mókoskerék az életed.

♦ Szükséged lenne 2-3 hentente egy HALLGATÓRA, aki figyel rád előítéletek, ítélkezés nélkül. A rá bízott információk ott is maradnak és mivel nem konkurencia, még tartanod sem kell tőle.

♦ Úgy érzed gondolataid fogságában élsz?

Akkor itt az ideje, hogy felkeress egy business coachot, aki segít neked az utadon.

Próbálj ki engem!

Amit garantálok:

♦ a legjobb tudásom szerint foglak segíteni

♦ a rám bízott információk nálam is mardnak

♦ jól együtt fogunk tudni dolgozni

Amiben biztosan tudok segíteni:

♦ a fejedben lévő zűr-zavart rendbe tesszük

♦ meg fogod tudni fogalmazni, hogy mit is akarsz

♦ támogatlak az út során, hogy elérd a kitűzött célt,

♦ a téged aggasztó kérdések mögé nézünk,

♦ akár a korlátozó hiedelmeket is lazítgatjuk, hogy megoldódjon a burn out, munkamánia, nem mondás stb.

♦ EGYET BIZTOSAN ÍGÉREK. JOBBAN FOGOD ÉREZNI MAGAD, MINT AHOGY ÉRKEZTÉL.

♦ Adj esélyt a coachingnak! Velem :)

A legfontosabb, hogy már az időpont kérés előtt biztonságban érzed magad, hogy ha kapcsolatba lépsz velem, tudd, hogy mire számíthatsz!
Ezért gyűjtöttem csokorba a legfontosabbakat!
 
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK - GY.I.K.
 
Mi a coaching?
 
Egy támogató folyamat, ahol az ügyfél (coachee, kliens) fejlődése érdekében működik együtt a coach és a coachee. A coach speciális eszközök segítségével dolgozik az ügyfél céljainak megvalósulása érdekében. A speciális eszközök legfonosabbika a jó kérdés. Mivel a fenti leírás nem sok biztonságot ad egy érdeklődő számára, ezért szeretem körülírni a coaching folyamatot egy hasolnattal. Minden ember utazik valahonnét valahova az élete során. Az utazásunk során rövidebb-hosszabb ideig mellénk ülnek emberek. A coach az az utitárs, aki támogat abban, hogy a legjobb uticélokba jussál el. Mindig szem előtt tartva, hogy számodra mi a legmagasztosabb cél. Van, hogy a coach, mint utitárs, csak két megálló közt egy rövid beszélgetésre kell, de lehet olyan is, hogy hosszabb ideig kísér. Aztán mindneki halad a maga útján. Lehet, hogy később össztalálkoztok és így visszajelzsét is tudtok egymásnak adni. Szóval egy coach segíteni tud feállni, megtenni az első lépsét vagy továbblépni valahonnét. Abban az életszakaszban segít, amiben éppen találkoztok.
 
Mi határozza meg egy coaching folyamat sikerességét, mik az alapkövek?
 
 
A coach megoldja az ügyfél problémáját?
 
Nem, a coach nem oldja meg az ügyfél problémáját. Viszont támogat, alternatívát, más perspektívát mutat, mint ami kirajzolódik az ügyfél fejében. Néha pilóta módszerrel segít rátekinteni a helyzetre a tisztánlátás érdekében, támogat abban, hogy több alternatívát állítsunk fel egy bennünket foglalkoztató kérdésre, cselekvésre ösztönöz, akciótervet segít kidolgozni a legjobb megoldások mellé.
 
Egy vagy több alkalomból áll egy coaching folyamat?
 
Erre nincs általános szabály. Az én ügyfeleim között már volt olyan, aki egy alkalom után érezte, hogy mit kell tennie. Viszont nem ez az általános. Van akivel három-öt alkalom is elegendő (alkalmanként egy óra), hogy változás következzen be, de van olyan ügyfelem is, akivel hetente egy órát találkozunk, viszont naponta 10 preces telefonhívással ráerősítünk a cselekvési folyamatra.
 
Milyen játékszabályok vannak a velem való együttműködés során?
 
 
 
Házi feladat a coachingban?
Igen, a házi feladatok azt szolgálják, hogy alkalomról alkalomra az ügyfél foglalkozzon a saját fejlődésével. Ezért a coach házi feladatot ad, amit e-mailben el kell juttatni a coach részére a következő találkozó előtt. Erre azért van szükség, hogy a coach is fel tudjon készülni a következő találkozóra.
 
Mi a coachning helyszíne?
 
Nekem egy kellemes hangulatú irodám van, ahol az ügyfeleket fogadom. Biztonságos, barátságos légkör. Egy pohár víz, kényelmes fotel, asztal, egy notesz várja a hozzám fordulókat. Van, hogy az ügyfél kéri, hogy inkább sétáljunk. Ezt is nagyon szeretem. A közeli tisztásra szoktunk elsétálni és közben beszélgetni. A szabadtéri beszélgetéseket mindig bensőségesebb hangulat lengi körül. Főleg life coaching során szeretek élni ezzel a lehetőséggel.
 
Hogy épül fel egy coaching folyamat?
Mint mindenben, itt is a célmeghatározás a legfontosabb. Ezt szerződéskötésnek nevezzük. Tisztázzuk a legfontosabb szabályokat, elvárásokat egymás iránt és kezdődik a munka. Alkalomról-alkalomra házi feladatot kap az ügyfél, amivel foglalkoznia kell. Mindig rátekintünk a célra, hogy haladunk-e annak eléréséhez. Mi van, ha a cél módosul? Mivel a coachingot hajthatatlan rugalmasság jellemez, van, hogy időnként újrafogalmazzuk a célt.
 
Milyen problémákkal lehet life- vagy business coach-hoz fordulni?
 
Ha épp az életed valamilyen fordulóponthoz érkezett, mindig jól jön egy külső szem, egy támogató.
Ilyen fordulópont lehet
♦ munkahely váltás,
♦ pozícióváltás,
♦ vállalkozóvá válás.
♦ olyan helyzet, amit nehezen tudsz feldolgozni. Egy konflikutus, egy megbocsáthatatlannak vélt botlás, stb.
 
Az alábbi esetekben már biztosan tudtam segíteni, felsorolok párat:
♦ Frissen kinevezetett vezető kérte a segítségemet abban, hogy erősítsük a prezentációs képességét.
♦ Apa-fia páros által közösen vezetett cég fejlődése megakadt. Az utódlás kérdése és a generációs különbségek is problémaként kerültek felszínre. Vajon milyen megoldás született?
♦ Húsz éve vállalkozó hölgynek elege lett abból, hogy vállalkozásából „csak” megél. Mindig van pénze belőle, de nincs fejlődési perspektívája. Változtatni akart ezen. Újra tűzzel, motiváltan akarta vezetni a vállalkozását, amiből nem csak megél, hanem anyagi biztonságot is felépít magának.
♦ Elég gyakori megkeresés, hogy alkalmazottak nem jönnek ki munkatársaikkal vagy vezetőjükkel. Ezt is nagyon szépen fel lehet dolgozni a coaching folyamat során.
♦ Másik gyakori helyzet, hogy a munkatársak sokkal nagyobb, több visszajelzésre vágynak, mint amit kapnak. Ennek feldolgozásában is lehet a coaching folyamat során dolgozni. Akiknél ez jellemző, főleg azok a munkatársak egy szervezeten belül, akik az „igáslovak”. Bízom benne, hogy ezzel a jelzővel senkit nem sértettem meg, de szerinem mindenki érti ezt a kategorizálást egy munkahelyi közegben. Ők akik maximálisan teszik a dolgukat, terjes mértékben természetes, hogy jól végzik a munkájukat, soha nem panaszkodnak. Viszont vágyakoznak ők is megbecsülés, elismerés iránt.
♦ Kezdő vállalkozók a hogyan is álljak neki? egyszerű, de hatalmas témát felölelő kérdéssel fordulnak felém.
♦ Nagyon izgalmas terület az időmenedzsment. Hogy legyen időm minőségi életet élni úgy, hogy anyagi helyzetem továbbra is stabil, sőt növekvő legyen?
♦ Önéletrajz írásban és álláskeresés folyamatának támogatásában.
♦ Hol keressek számomra megfelelő állást?
♦ Felsőfokú tanulmányai alatt egy hallgatót abban segítettem, hogy minél magabiztosabban és határozottabban viselkedjen vizsgákon. A lámpaláz kezelése is része volt a folyamatnak.
♦ Az egyik ügyfelem azzal forudult hozzám, hogy szeretné megtudni, ki is ő valójában? Kérte, hogy segítsek célt találni az életében!
 
Amennyiben nem kaptál mindenre választ, lépj kapcsolatba velem és kérdezz! Bármelyik elérhetőségen, bármikor, bátran vedd fel velem a kapcsolatot.
 
Tóth Szilvia business coach és vállalati tréner
 
info(pont)tothszilvia(kukac)gmail(pont)com
+36 30 400 2610
Zala vármegye, Zalaegerszeg
 

Elérhetőségek

Tóth Szilvia - business coach

8900 Zalaegerszeg,
Rákóczi út 4-8. 406.

+36 30 400 2610 

Választható coaching helyszín:

 Online

 Irodai környezetben

 Természetközelben

  

Tóth Szilvia - business coach - Magyar